Semàfor vermell

Hola! El 2+1 és una newsletter breu sobre planificació. Desitjo que aquestes breus reflexions us inspirin bones idees:

 

1.

Generalment quan hi ha un semàfor en vermell la gent ho entèn. Aquesta comprensió es torna irritació si el semàfor és a un lloc sense trànsit, si el color vermell s’eternitza o quan no hi ha cap tipus de coordinació amb el semàfor següent.

A les nostres organitzacions, els moments delicats dels processos és quan els expedients canvien de mans o d’especialista: són els nostres semàfors. Com es circula a través dels nostres processos? Hi ha molts semàfors vermells? Podríem agilitzar el flux  d’alguna manera?

 

2.

A les pel·lícules juvenils dels anys 80 era molt habitual veure escenes amb arenes movedisses. Quan el protagosnista més es movia, més s’enfonsava. A les organitzacions també tenim departaments o equips que no paren de moure’s, d’esquitxar, esforçar-se…però no avancen ni presenten cap tipus d’aprofitament. Detecta les teves zones d’arenes movedisses i salva la teva gent de ser sistemàticament engolida.

 

+1

Sense planificació no és possible fer una vida gaire interessant. Si esperes fins al darrer dia per preparar les teves vacances d’estiu, el més probable és que sempre vagis a la mateixa platja.

Rafael Santandreu

 

Moltes gràcies!

Isidor Torres per a Planifica.com, un projecte que té l’objectiu de potenciar l’habilitat de planificar.

 

¿Quieres recibir cada viernes el 2+1 en tu correo? Es gratuito

Contáctanos

Solicita más información

Rellena el siguiente formulario con tus datos y nos pondremos en contacto lo más rápido posible, gracias.